Barneveld | Koolhovenstraat 11, 3772 MT |

Actueel.

Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij

In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige materie. Daarom in deze advieswijzer een kort overzicht van de hoofdlijnen.

Lees meer...

Bijtellingspercentages vanaf 2017

Voor nieuwe auto’s, die een datum van eerste toelating op de weg hebben vanaf 1 januari 2017, wijzigen de bijtellingspercentages voor het privé-gebruik van de door de werkgever ter beschikking gestelde auto van de zaak.

Lees meer...

Wet aanpak schijnconstructies

Werkgevers kunnen constructies gebruiken om regels voor minimumloon of cao-loon te ontduiken. Werknemers zijn hier de dupe van. De wet aanpak schijnconstructies wil werknemers beter beschermen tegen onderbetaling en bonafide werkgevers beter vrijwaren tegen oneerlijke concurrentie.

Lees meer...

Lage-inkomensvoordeel (LIV)

Werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon, hebben vanaf 2017 onder bepaalde voorwaarden recht op een tegemoetkoming van de overheid in de loonkosten.

Lees meer...

Premie bestuurdersaansprakelijkheid niet onbelast te vergoeden

De premie van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van de directeur-grootaandeelhouder (dga) mag niet onbelast vergoed worden. Deze premie is loon voor de bestuurder. De vergoeding kan ook aangewezen worden als eindheffingsloon in de vrije ruimte.

Lees meer...