Barneveld | Koolhovenstraat 11, 3772 MT |

Van Ree: een frisse kijk op lonen en belonen

Uw organisatie is altijd in beweging. Verandert, investeert, groeit, ontwikkelt, innoveert.
Het is de natuurlijke dynamiek die hoort bij een ondernemende bedrijfsvoering. Geen dag is hetzelfde. Geen mens is hetzelfde. U heeft de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het succes van uw organisatie staat of valt met de kennis, vaardigheden, motivatie en betrokkenheid van uw medewerkers. Dit proces bestaat uit in- door- en uitstroom: van het in dienst nemen van een nieuwe medewerker,  promotie of demotie,  (dis)functioneren, functiewijziging, reorganiseren, tot aan het moment van uitdiensttreding.

Van Ree HR Consultants heeft een frisse kijk op uw organisatie. Van Ree HR Consultants adviseert, faciliteert en ondersteunt u in het volledige proces. Dit begint bij een duidelijk HR beleid, de daarbij ondersteunende HR instrumenten en een gedegen en foutloze salarisadministratie.

Lees meer over onze diensten of neem contact met ons op.

Actueel.

Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij

In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige materie. Daarom in deze advieswijzer een kort overzicht van de hoofdlijnen.

Lees meer...

Bijtellingspercentages vanaf 2017

Voor nieuwe auto’s, die een datum van eerste toelating op de weg hebben vanaf 1 januari 2017, wijzigen de bijtellingspercentages voor het privé-gebruik van de door de werkgever ter beschikking gestelde auto van de zaak.

Lees meer...

Wet aanpak schijnconstructies

Werkgevers kunnen constructies gebruiken om regels voor minimumloon of cao-loon te ontduiken. Werknemers zijn hier de dupe van. De wet aanpak schijnconstructies wil werknemers beter beschermen tegen onderbetaling en bonafide werkgevers beter vrijwaren tegen oneerlijke concurrentie.

Lees meer...

Lage-inkomensvoordeel (LIV)

Werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon, hebben vanaf 2017 onder bepaalde voorwaarden recht op een tegemoetkoming van de overheid in de loonkosten.

Lees meer...

Premie bestuurdersaansprakelijkheid niet onbelast te vergoeden

De premie van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van de directeur-grootaandeelhouder (dga) mag niet onbelast vergoed worden. Deze premie is loon voor de bestuurder. De vergoeding kan ook aangewezen worden als eindheffingsloon in de vrije ruimte.

Lees meer...

Wijziging minimumloon voor jongeren

Alle werknemers vanaf 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloom. Dit is het loon dat minimaal betaald moet worden aan een werknemer. Voor jongere werknemers van 15 jaar tot en met 22 jaar geldt het minimumjeugdloon.

 

Lees meer...

Voorkom bijtelling voor uw bestelauto

Heeft uw bedrijf één of meer bestelauto’s? Er zijn diverse mogelijkheden om bijtelling te voorkomen. Let wel goed op de voorwaarden!

Lees meer...